نکات مهم و ضروری که شاگردان در هنگام امتحان کانکور باید در نظر بگیرند

دا مطلب په پشتو دلوستلو لپاره کلیک وکری

قسمت اعظم تلاش شما در فرآیند مطالعه و عبور از امتحان کانکور، مربوط به جریان کانکور و چند روز قبل از آن می‌باشد که متاسفانه بسیاری از دوستان در اثر مواجه با مشکلات ساده، ناتوان از پیاده کردن دانش شان در امتحان کانکور میشوند، لذا توصیه میگردد که موارد زیر را با دقت و بطور کامل مطالعه کرده و آنها را جدی بگیرید.

 – توصیه‌های مربوط به قبل و حین امتحان کانکور

از آنجا که برای خیلی از دوستان مطالعه نکردن در روز قبل از کانکور امکان ندارد، توصیه میشود که فقط چکیدهها و فورمولهای مهم را مرور کنید(به هیچ وجه مطالب جدید مطالعه نکنید.)

– به برنامه غذایی در روزهای نزدیک به کانکور توجه جدی کیند.

سعی كنید كه در آرامش كامل به سر ببرید و به شایعات و حرفهای پراكندهی كه در مورد کانکور گفته میشود اصلاً توجه نكنید.

شب قبل از کانکور سعی کنید زود بخوابید.(چند شب مانده به کانکور را زودتر از روال گذشته بخوابید تا با مشکل مواجه نشوید.)

برای اینكه راحت بخوابید، هیچ كاری لازم نیست انجام دهید، نه تابلیت خواب، نه ورزش سنگین و خسته كننده، نه ماست و دوغ و نه هیچ چیز دیگر، این شب هم مثل شبهای دیگر خیلی عادی بخوابید. سعی كنید قبل از خواب یك دوش آب گرم بگیرید و بعد راحت بخوابید. فقط یادتان باشد، صبح باید به موقع بیدار شوید.

به همه شما، توصیه می‌شود که حتماً به چند نفر از اعضای خانواده یا دوستان خود بسپارید که روز کانکور شما را صبح زود بیدار کنند(پارسال یکی از دوستان با وجود زحمت فراوان به علت دیر بیدار شدن از خواب از حضور در امتحان کانکور محروم شد)

به اعضای خانواده‌ی تان وظیفه بسپارید كه هنگام حركت به سمت محل برگزاری امتحان، شما را از به همراه داشتن ” كارت ورود به کانکور”، “ساعت” ” پنسل و پنسل پاك ” مطمئن سازد.

– صبحانه بخورید و به هیچ وجه از صبحانه خوردن صرف‌نظر ننمایید.

زود به محل امتحان حاضر شوید. چون در مواقع اینچنینی ترافیك یا بد شانسی بعید نیست. با این كار شما زمینه هرگونه نگرانی را از بین می برید.

– ساعت به همراه خود داشته باشید و سعی کنید وقت خود را تنظیم کرده و آن را تلف نکنید و در زمان تعیین شده برای هر درس به پرسشها پاسخ دهید.

– یكی از حالاتی كه برای تعدادی از داوطلبان در ساعاتی قبل از برگزاری امتحان رخ می دهد«احساس فراموشی» مطالبی است كه به خوبی فراگرفته اند. توجه کنید كه این «احساس» كاذب است و وقوع آن طبیعی است و معمولاً در همان دقایق اول شروع امتحان با گرم شدن ذهن از بین می رود. لذا به هیچ عنوان نگران استرس نباشید. استرسی هم اگر وجود داشته باشد فقط تا تقسیم کتابچه های امتحان است بعد از آن چنان درگیر پرسشها می شوید كه استرس یادتان می رود.

– سر جلسه به هیچ عنوان فكر نكنید كه خراب كرده اید و تمركز خود را به هم نزنید. اگر سر امتحان بدانید که بقیه چقدر خراب کرده اند و وضعیت‌شان چگونه است مطمئناً نتیجه بهتری خواهید گرفت.

– به خدا توكل كنید، از خدا بخواهید كه آن چه را كه مصلحت‌تان است رقم بزند. بعد از نماز صبح چند دقیقه با خدا خلوت كنید.

– توصیه‌های مربوط به جلسه کانکور

اگر به میزان کافی مطالعه کردهاید(البته بطور جدی) در کامیابی خود تردید نكنید. آن چیزی كه هم اکنون ممكن است برای شما مهم باشد؛ این‌است كه سر امتحان بتوانید تمام توانایی خود را در چند ساعت در پاسخنامه وارد كنید و ثمرهی تلاش چند ماههی خود را برداشت كنید و همین موضوع تا حدی برایتان استرس‌زا خواهد بود. نكته ی كه باید به آن توجه كنید این است كه شما باید از قبل نسبت به چگونگی مطرح شدن سوالات آمادگی داشته باشید و در صورتی كه سوالات بصورت نامتعارف مطرح شوند ( مثلا خیلی سخت باشند یا خیلی آسان ) بتوانید كنترول و مدیریت مناسبی را اعمال كنید.

– ارزش سوالاتی را كه درست جواب دارند؛ از دست ندهید.

با سوالات لج نكنید(به هیچ وجه روی یك سؤال، بیش از حد مكث نكنید). حتی اگر بتوانید به سؤالی بعد از چند دقیقه پاسخ دهید، باز هم به تلف كردن وقتش نمی ارزد، زیرا در میان سؤالات، سؤال‌های خیلی آسان تری هست، كه حتماً می توانید به آن ها جواب دهید و یا اینکه از كجا معلوم سوال غلط نباشد؟ حال اگر با این كار (یعنی اتلاف وقت زیاد برای حل یك سؤال سخت) در انتهای امتحان، وقت كم بیاورید و مثلاً نتوانید ۱۰ سؤال آخر را بخوانید، مطمئن باشید بین آنها حداقل ۳ یا ۴ سؤال بوده كه به راحتی با یك نگاه قابل پاسخ دادن بوده و شما آن ها را در برابر حل یك سؤال سخت از دست داده اید.

در ضمن اگر درنهایت بین دو گزینه شك داشتید واز غلط بودن دو گزینه ی دیگر هم مطمئن بودید، طبق حساب احتمالات و اصول منطق، بایستی به صورت تصادفی یكی از دوگزینه ی باقی مانده را انتخاب کنید. امتیاز حاصل از این عمل، طبق حساب احتمالات به نفع شماست. به جزء این حالت، در هیچ حالت دیگری گزینهی را به صورت تصادفی انتخاب نكنید.

– سایر توصیه ها:

مهمترین ویژگی سؤال‌های مطرح شده تنظیم وقت است. بنابراین مهمترین كار، توجه به زمان پاسخگویی به سؤالهاست كه روی کتابچه های امتحان برای هردرس، زمان خاصی مشخص شده است كه داوطلبان باید به آن توجه نمایند.

در تنظیم وقت نه آنقدر وسواس به خرج دهید كه هر لحظه به ساعت نگاه كنید و نه آنقدر بی تفاوت شوید كه آخر هردرس به ساعت نگاه كنید.

– نكته‌ی بسیار مهمتر اینكه، اگر ترتیب درسها را رعایت نكردید، یا اگر سؤالی را بدون پاسخ گذاشتید، در پاسخنامه هم شمارهی سؤال ها را كنترول كنید. چون علامت زدن اشتباه سؤالها در ورق جوابات یكی از اشتباهات رایج کانکور است، كه باعث میشود با همین اشكال كوچك تا انتهای پاسخ، جوابها را اشتباه علامت بزنید. پس بهتر است هر از گاهی شماره سؤال پاسخنامه را با شماره سؤال کتابچه‌ی امتحان مطابقت دهید.

– محل گزینه‌ی صحیح را كاملاً پركنید (وسواس هم به خرج ندهید). در صورت حذف یا تعویض گزینه‌ی انتخاب شده، محل پاسخ قبلی را به طور كامل پاك كنید.

– در پاسخگویی به سؤال‌های هر بخش، خوب است كه از همان سؤال اول شروع كنید، هرسؤالی را كه شك دارید یا اصلاً پاسخ آن را نمی دانید(كنارسؤال) علامت بزنید و از آن بگذرید. مثلاً برای سؤال های سخت علامت (-) و آن هایی كه شك دارید علامت (*) بگذارید. به این ترتیب سؤالهایی را كه مطمئن‌اید، تا آخر پاسخ دهید. باز هم تكرار می‌شود، حواس‌تان به شماره سؤالها در پاسخ نامه باشد، به این ترتیب خیال‌تان راحت می‌شود. سؤال‌هایی را كه میدانستید پاسخ داده‌اید، برای بار دیگر به سراغ سؤال‌هایی بیایید كه علامت (*) خوردهاند و روی آنها شك داشته‌اید.

– وقتی در دور اول به سؤال ها پاسخ می دهید، ذهن شما فعال می شود و خیلی چیزها كه در اثر نگرانی فكر میكردید یادتان رفته، به یادتان میآید. در دوردوم، به احتمال زیاد به خیلی از سؤال‌هایی كه شك داشته‌اید، پاسخ میدهید. در آخر به سؤالهایی كه اصلاً بلد نیستید نگاهی بیاندازید شاید بتوانید به بعضی از آنها پاسخ دهید، اما به هیچ وجه روی سؤالی بیش از حد مكث نكنید، حتی اگر بتوانید به سؤالی بعد از چند دقیقه پاسخ دهید بازهم به تلف كردن وقتش نمی ارزد.

– از همین اول، برای خودتان مشخص كنید كه قرار است روی سؤال‌های هر بخش، دو بار مرور داشته باشید و در آخر هم یك مرور كلی و خیلی سریع و در ضمن آن، كنترل شماره سؤال‌ها روی پاسخ نامه.

– قبل از اینكه به گزینه‌ها توجه كنید، اصل سؤال را خوب بخوانید و اگر میتوانید جواب آنرا در ذهن خود بیابید. خیلی وقت‌ها توضیحات سؤال، شما را به پاسخ صحیح هدایت می كند، به بعضی كلمه‌های كلیدی هم دقت كنید. كلماتی مثل : كدام یك درست است ، كدام نیست، چه نامیده می شود، چگونه است، كدام مهم‌تر است ، كدام نادرست است، كمترین، بیشترین، حداكثر، حداقل، مقایسه كنید و كلماتی از این قبیل…

– به سؤال‌هایی كه نتوانسته اید پاسخ دهید، اصلاً فكر نكنید. حتی افراد اول کانکور هم به بعضی سؤال‌ها نمی‌توانند پاسخ دهند و این یك امر طبیعی است. افرادی که نمره بالاتر از ۳۰۰ و… کانکور هم كه حتماً جزو قبول‌ها هستند به خیلی از سؤال‌ها نمی توانند پاسخ دهند.
– به سؤال‌هایی كه همان اول با دقت و اطمینان پاسخ داده اید، هرگز برنگردید، معمولاً اولین حدس صحیح ترین است. بعضی وقت‌ها وسواس زیاد باعث می‌شود شما پاسخ های صحیح را پاك كنید و به جای آن پاسخ غلط را علامت بزنید. بنابراین مرور دوم را فقط برای سؤال‌هایی كه شك دارید اختصاص دهید.

– در بین پاسخ دادن به دو بخش، لحظه كوتاهی استراحت كنید. بخصوص چشم‌ها وقتی به چیزی خیره شوند زود خسته می شوند. مثلاً برای لحظه‌ی کوتاه چشم هایتان را ببندید. (حتی به كوتاهی ۱۰ ثانیه). فراموش نكنید شما در امتحان کانکور هستید و مهمترین كار شما پاسخ دادن به سؤال هاست، بنابراین فكرهای دیگر را كنار بگذارید.

– از همین اول، خودتان را آماده كنید برای اینكه پاسخ بعضی سؤال‌ها را نمی‌دانید. معمولاً داوطلبان وقتی چند سؤال اول را نتوانند پاسخ دهند، روحیه‌ی خود را از دست می دهند. خودتان را برای چنین وضعیتی آماده كنید. شما صدها سؤال دیگر دارید كه می توانید به خوبی به آنها پاسخ دهید. بنابراین روحیهی خودتان را تقویت كنید و به این چیزها توجه‌ی نكنید.

– چرا اینقدر طرف منفی، قضیه را می گیرید، خوشبین باشید. واقعاً روحیه مثبت در موفقیت تاثیر زیادی دارد. ما كاری می‌توانیم انجام دهیم كه به توانایی انجام آن ایمان داشته باشیم. داشتن اعتماد به نفس باعث می‌شود فكر شما هم با جریان قویتری كاركند. باخودتان بگویید، «من میتوانم» و به این گفته هم اعتقاد داشته باشید.

– چون قرار است چندین ساعت در امتحان کانکور، حضور فعال داشته باشید؛ لذا به منظور حفظ این وضعیت، توصیه می‌شود حین اجرای امتحان از كاكائو وسایر چاکلیت ها استفاده كنید. شما با گذاشتن یك عدد كاكائو در دهان خود كالوری مورد نیاز بدن و مغز را تا انتهای امتحان تامین كرده اید.

توصیه آخر و خیلی مهم: در امتحانات کانکور آزمایشی که در مراکز تعلیمی برگزار می‌گردد اشتراک نمایید و هم چنان از شما تقاضا میگردد که به موارد بالا که بعضاً خیلی هم ساده اند- توجه کافی نمایید. چرا که برگرفته از تجارب افراد زیادی در جریان سالهای گذشته است و خیلی از دوستان کانکوری شما در سال های قبل است که با در نظر نگرفتن بعضی از این نکات هر چند ساده با مشکل جدی مواجه شده‌اند.

موفق و پیشگام باشید!

مرکز آموزش علوم ساینسی انیس

نظرات

مطالب مرتبط

د (۱۴۰۰) لمریز کال دپاره د کابل پوهنتون ماسټرۍ برنامو

د کابل پوهنتون تر لیسانس پورته (ماسټرۍ او دوکتورا) برنامو آمریت، د ۱۱/۱۲/۱۳۹۹ نېټې په …

Discover more from سیاح‌آنلاین

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading