متخصصان درمان اعتیاد هشدار دادهاند که حتا یکبار فرصت دادن کودکان به استفاده از تیلفونهای هوشمند، مانند اجازه دادن آنان به استفاده از موادمخدر است که سبب احتیاط آنان میشود.
اخیرن مدیران مکتبها و استادان در یک نشست تعلیمی و فن آوری در لندن گفتهاند که سپری کردن وقت در شبکههای اجتماعی و پیام دادن به دوستان از طریق آنها برای کودکان و نوجوانان مانند اعتیاد به مواد مخدر خطرناک است.
یک کارشناس فن آوری در این نشست گفته است: “من همیشه به مردم میگویم که زمانی که شما به کودکتان تبلیت یا تیلیفون هوشمند خود را میدهد، شما در حقیقت به او مواد مخدر دادهاید”.
این متخصص با جدیت موضوع از والدین پرسیده است: “آیا واقعن شما اجازه میدهد که کودکتان با تیلیفون هوشمند یا تبلیت در پشت در بسته مشغول باشد؟”
پژوهشهای تازهی نشان داده است که کودکان ۱۲ تا ۱۵ سال هنگامی که مشغول فن آوری دیجیتلی میشوند، نمیتوانند میان دنیای مجازی و فعالیتهای ضروری دیگر زندهگی حقیقی تعادل برقرار کنند.
خانم سالیگاری، متخصص در یکی از کلینیکها در لندن گفته است که اعتیاد به تکنالوژی در حدی است کهنزدیک به دو سوم بیماران او که ۱۶ تا ۲۰ ساله بودند، در تلاش درمان اعتیاد به فن آوری دیجیتلی بودند.
اخیرن در یک بررسی که در آن ۱۵۰۰ استاد در بریتانیا اشتراک داشتند؛ دو سوم آنان گفتهاند که میدانستند که دانشآموزان از طریق وسایل دیجیتالی، محتوای غیراخلاقی به یکدیگر ارسال میکردند که از هر شش دانش آموز یکی از آنان در دورهی ابتدایی بوده است.
متخصصان پیشنهاد کردهاند که خانوادهها افزون بر موردهای دیگر، باید توجهی قابل ملاحظهای بر خواب و استفاده نکردن از فن آوری دیجتلی کودکان داشته باشند.
متخصصان همچنان گفتهاند که نباید رفتار والدین با کودکان مانند پولیس و مجرم باشد ، بلکه به آنان فهمانده شود که چرا شما این کار را میکنید و چه زیانی استفاده از فنآوری دیجیتلی به آنان دارد.
آنان همچنین پیشنهاد کردهاند که باید به کودکان آموختانده شود که چگونه وقت درس، تفریح و استراحتشان را تنظیم کنند.
فرزاد صالحی