مهم‌ترین نکته‌های صحی برای ماه مبارک رمضان

مسلمانان جهان همه ساله ماه مبارک رمضان را به گونه‌ی ویژه به عبادت، درونگرایی، خواندن قرآن کریم و روزه داری مشغول می‌شوند.

در کنار بعد معنوی، این ماه از لحاظ صحی نیز قابل ملاحظه است؛ زیرا روزه گرفتن از دیدگاه طبابت به بدن نیز فایده‌های خاص خود را می‌رساند. در این مطلب شماری از نکته‌های مفید و ضروری صحی را برای شما گنجانیده‌ایم.

رژیم غذایی متوازن داشته باشید

بهتر است که روزه‌ی خود را با چند عدد خرما که حاوی انرژی مورد نیاز بدن است، افطار کنید.

خرما منبع غنی فایبر است که به آهستگی هضم می‌شود و در طول روز به بدن انرژی می‌شود. در موقع افطار و پس از آن تا سحری باید سبزیجات، غله جات مانند عدس و میوه چون شفتالو، انجیر، تربوز و آلو بخارا بخورید.

به اندازه‌ی کافی استراحت کنید

در جریان ماه رمضان شب هنگام به اندازه‌ی کافی بخوابید. معمولن باید روزنامه ۶ تا ۸ ساعت بخوابید، ولی احتمالن به خاطر خوردن سحری شاید نتوانید این مقدار خواب را در شب تکمیل کنید؛ بنابرین گرم‌ترین ساعت‌های بهترین زمان برای تکمیل کردن خواب است.

خواب شدن در گرم‌ترین وقت روز همچنین می‌تواند از کم آب شدن بدن‌تان جلوگیری کند.

مقدار کافی آب بنوشید

در ماه رمضان گرمی هوای به راحتی می‌تواند بدن شما را کم آب کند؛ بنابرین از افطار تا سحر باید دستکم هشت گیلاس آّب بنوشید. همچنین تلاش کنید که سوپ، شیر، آب میوه و مقداری سبزیجات و میوه را در رژیم غذایی‌تان بگنجانید.

کوشش کنید که از نوشیدنی‌هایی که کافیین‌دار مانند قوه، چای و کوکا کولا که ادرار آور است و آّب بدن‌تان را دفع می‌کند، استفاده نکنید.

به ورزش‌های سبک بپردازید

روزه‌داری نباید بهانه‌ای برای ترک ورزش باشد. در این ماه به جای ورزش‌ها خسته‌کننده و سنگین، به ورزش‌هایی چون یوگا، قدم زدن و ورزش با دستگاه‌های سبک بپردازید؛ زیرا نه تنها سبب خستگی بدن نمی‌شود؛ بلکه باعث از بین رفتن فشار روحی و بخشیدن راحتی می‌شود.

۱tvnews

نظرات

مطالب مرتبط

کرونا، آنفولانزا و سرماخوردگی؛ چطور بدانم به کدام مبتلا شده ام؟

ریزش آب بینی، سرفه، گلودردی و تب علایم مشابه در بیماری های مختلفی اند که …

Discover more from سیاح‌آنلاین

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue Reading