روزه گرفتن چه فایده‌هایی به سلامت بدن دارد؟

همه از منفعت‌های معنوی روزه گرفتن در ماه مبارک رمضان باخبر هستیم، اما آیا می‌دانید که روزه داری سبب سلامتی بدن نیز می‌شود.

در این مطلب معلوماتی مختصر در مورد فایده‌های روزه داری به بدن، گنجانیده شده است.

بهترین فرصت برای ترک‌ عادت‌های نادرست

همانگونه که رمضان ماه خودداری است؛ پس این ماه بهترین فرصت برای ترک عادت‌های خراب و ناسالم است. ترک کردن‌ عادت‌های نادرست در این جریان این ماه سبب می‌شود که پس از ختم این مدت دوباره به دنبال آن عادت‌ها نروید.

بدن شما در این مدت تغییر می‌کند و با آن خود را وفق می‌دهد؛ از اینرو رمضان یک ماه ایده آل برای ترک کردن عادت‌ها و زیاده‌روی‌های نامناسب است.

فرصتی برای کم کردن اشتها

کم خوری در این ماه به تدریج معده‌ی شما را کوچک می‌کند که در نتیجه‌ ‌‌باعث ترک پرخوری می‌شود واینگونه شما به کم خوردن و مفید خوردن عادت می‌کنید.

جذب مقدار بیشتر مواد غذایی

روزه داری در ماه رمضان سبب می‌شود که معده توانایی بیشتر هضم غذا را داشته باشد و نیز عضله‌ها می‌تواند بیشتر مواد غذایی جذب کند. روزه گرفتن سبب افزایش هورمون آدیپونکتین که در میتابولیزم چربی و گلوکوز موثر است، می‌شود. این هورمون از ترکیب روزه داری و غذا خوردن ناوقت شب تولید می‌شود که به عضله‌ها قدرت جذب بیشتر غذا را می‌دهد.

سیستم دفاع بدن را تقویت می‌کند

مطالعه‌ها نشان می‌دهد که سه روز روز‌ه‌ گرفتن نه تنها سیستم دفاعی بدن را تقویت می‌کند؛ بلکه همچنین باعث بازتولید این سیستم از طریق افزایش سلول‌ها سفید خون می‌شود.

وقتی که شما چندین ساعت غذا و آب نمی‌خورید، این حالت بدن را به تولید سلول‌های بیشتر سفید خون تحریک می‌کند و در نتیجه‌ سبب ساختن و تقویت سیستم دفاعی بدن می‌شود.

چربی‌های اضافی بدن را می‌سوزاند

روزه گرفتن از صبح تا غروب سبب می‌شود که بدن‌تان به آهستگی از چربی بدن‌تان گلوکوز را استخراج و از آن به صفت منبع اصلی انرژی استفاده کند. این حالت همچنین مانع می‌شود که عضله‌ها پروتین مورد نیاز را از دست ندهد.

زمانی که از سوختاندن چربی برای تولید انرژی استفاده شود، این حالت سبب کاهش وزن می‌شود و در نهایت کلسترول بدن را کاهش می‌دهد. همچنین کاهش وزن به شما توانایی اداره کردن شکر و فشار خون را می‌دهد.

نظرات

مطالب مرتبط

کرونا، آنفولانزا و سرماخوردگی؛ چطور بدانم به کدام مبتلا شده ام؟

ریزش آب بینی، سرفه، گلودردی و تب علایم مشابه در بیماری های مختلفی اند که …

Discover more from سیاح‌آنلاین

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading